Dela sidan:

Danska S får kritik för kampanj med krav på invandrare
"Kommer du till Danmark ska du arbeta" lyder budskapet i danska Socialdemokraternas nya kampanj inför valet. 
– Det här är vad vi står för. Och det är den politik som den här regeringen har fört, säger talespersonen Maja Panduro (S) till nyhetsbyrån Ritzau
Kampanjen har fått kritik, dels från dem som menar att partiet närmar sig främlingsfientliga Dansk Folkeparti, dels från Dansk Folkeparti själva. 
– Det är manipulation på en hög nivå. De försöker övertyga danskarna att regeringen för en stram invandringspolitik, säger partiets Martin Henriksen till Politiken.

David Fjälls målskyttstabbe i SVT
I helgens sändning av semifinalen i Svenska cupen gick IFK Göteborg till pausvila med 1-0. Då skulle Lasse Vibe, som i vanliga fall är lagets måltjuv, intervjuas av sportprofilen David Fjäll. Problemet var bara att han trodde Vibe hade nätat. 

– Givetvis är det Lasse Vibe som gjort målet, du kan liksom inte sluta göra mål. Det måste vara en härlig känsla, öppnade Fjäll.

– Haha är du seriös nu? Det var inte jag som gjorde målet, svarade en mycket förvånad Vibe, enligt Sportbladet.

Fjäll konstaterade senare att det var en "klassiker".  

Kritik mot klippning av Gladiatorerna

TV12 kritiserades för ljudstrul
Igår kväll sände TV4-Gruppen stormötet mellan FC Barcelona och Real Madrid i TV12. Men i stora delar av första halvlek var ljudet osynkat, vilket gjorde att man hörde vad som hände innan man fick se det i bild. Flera kommenterade problematiken på Twitter, och kanalen bad om ursäkt

Nordkorea laddar mot dvd-ballonger
Sydkoreanska aktivister har planer på att släppa 10 000 exemplar av Hollywoodfilmen "The Interview" över Nordkorea med hälp av ballonger. Nu hotar diktaturen med eldgivning i fall planerna blir verklighet, skriver TT
"All eldkraft vid fronten kommer att användas utan förvarning för att förstöra ballongerna", heter det i ett uttalande från Nordkoreas militär.

Universal vill strypa gratis Spotify
Det stora skivbolaget har enligt uppgifter satt hård press på Spotify för att kraftigt begränsa deras gratisversion av musiktjänsten. Bland annat genom att bara tillåta ett visst antal spelningar per låt under en månad. Universal har inte bekräftat uppgifterna, men bolagets vd är en känd kritiker till gratisversionen, enligt Engadget

De vann Guldspadar
I helgen delades årets Guldspadar ut till den bästa grävande journalistiken. En av de mest väntade pristagarna var Andreas Cervenka och Torbjärn Isacson på SvD och N360 för deras avslöjanden kring SCA och Industrivärden.
– Det känns bra att satsningar på undersökande journalistik ger utdelning. Och jag har aldrig varit med om en historia som berört och upprört så många, inte bara SCA:s aktieägare och övriga näringslivet, utan också kunder, anställda och samhället i stort, säger Torbjörn Isacson till SvD.  

Övriga vinnare var 

Bok

"Saabs sista strid"
Jens B Nordström

Webb
"Vägen mot Fas 3"
Jenny Widell, Tina Enström, Ulf Persson
SVT Östnytt

Tidskrift
"Psykbryt"
Josephine Freje, Julija Sidner
Faktum

Lokalradio
"Ung tjej sökes"
Kina Pohjanen, Tomas Magnusson
Sveriges Radio P4 Uppland

Riksradio
"Lyxhotell och tvångsinjektioner"
Markus Alfredsson, Sofia Boo
Sveriges Radio Kaliber

Lokal-TV
"Hemtjänstbluffen"
Michael Verdicchio, Sandy Hansson
SVT Västnytt

Riks-TV
"Lögnen om barnen"
Camilla Ziedorn
TV4 Kalla Fakta

Liten tidning
"Nazisterna som gick fria"
Gusten Holm
Upsala Nya Tidning Dela sidan: