Sverigedemokraterna skickar i dag ut ett pressmeddelande där de meddelar att de inte kommer "samverka" med Aftonbladet gällande Jimmie Åkesson under de kommande veckorna. Orsaken är att en reporter från tidningen ringde på hos honom i söndags. 

– Att som journalist göra hembesök hos en person som är sjukskriven för utmattningssyndrom är ett lågvattenmärke, även för en kvällstidning. Den typen av aktörer vill vi helst inte samverka med, säger presschefen Henrik Vinge i en kommentar.

Han fortsätter:
–  I praktiken innebär det här att Aftonbladet under en period framöver kommer att få nöja sig med andrahandsuppgifter kring frågor som rör Jimmie Åkesson. Sverigedemokraterna kommer primärt att vända sig till andra medier för att kommentera händelseförloppet. 

Till Nyheter24 säger Aftonbladets informationschef Fredrik Lindén att han anser att de uppträtt korrekt samt med respekt för Åkesson: 
– Vi fick inga kommentarer från pressekretariatet. Därför åkte ett team ner till Jimmie Åkesson och knackade på. Då ingen öppnade lämnade de ett skriftligt meddelande och åkte därifrån, säger han. 

Så sent som i dag avslöjade Expressen att Jimmie Åkesson återvänder efter sin fem månader långa frånvaro på fredag. Han kommer då enligt uppgift att medverka i SVT:s Skavlan.