Dela sidan:

Håkan Tribell kommer närmast från pr-byrån Prime där han haft rollen som seniorkonsult – ett uppdrag han lämnar sista april. Innan dess har han bland annat varit på tankesmedjan Timbro. Där var han chef för Timbro idé och rektor för Timbros utbildningsprogram Stureakademin. Utöver det har Håkan Tribell arbetat som ledarskribent för Upsala Nya Tidning och som redaktör på samhällsmagasinet Neo.

Resumé ringde upp Håkan Tribell för att prata om det nya uppdraget.

– Det är ett jättespännande uppdrag i och med det nuvarande läget i svensk politik. Moderaterna, som varit ett regeringsparti, är nu ett oppositionsparti. Det svenska politiska landskapet har ritats om och både i och utanför partierna har många tvingats ompröva gamla sanningar. Det märktes inte minst under den turbulenta hösten.

Vilka är utmaningarna med det här uppdraget?
– Politik handlar mycket om att formulera problem och lösningar. Något som ofta görs i ord först. Sedan ska orden bli verklighet, och då är hur man formulerar orden det första steget.

Hur känns det att lämna Prime?
– Det är tufft. Prime är en fantastiskt rolig arbetsplats. Men det ska bli jättespännande och roligt att jobba för Anna Kinberg Batra. Hon är en otroligt varm person med sunda värderingar. Det är precis en sådan politiker jag vill jobba för.

På vilket sätt tror du att du kan ha nytta av dina tidigare arbetserfarenheter i ditt nya uppdrag?
– Jag har gjort en hel del olika saker, det tror jag att jag kommer att ha nytta av. Och det är sannolikt också det som gjort att partiledningen intresserat sig för mig.Dela sidan: