Dela sidan:

Den retroinspirerade bågen kommer att finnas i en begränsad upplaga i samtliga 111 Specsavers butiker. Petra Tungården fick själv nyligen reda på att hon behöver glasögon, något som gjorde samarbetet extra relevant.

– Jag gillar verkligen glasögon och vad de kan göra för en look. Inför detta samarbete inspirerades jag av filmen Mad Men och ville skapa en markerad större klassisk båge för starka kvinnor. Jag valde även en ljusare variant av sköldpaddsmönster och gulddetaljer för att få till den exklusiva känslan, säger hon.

Bågen har utformats tillsammans med haute couture-designern Jørgen Simonsen. Simonsen har erfarenhet av att ha designat för stora modehus som Chanel, Givenchy, Valentino och Versace.

Det är inte första gången Specsavers väljer att samarbeta med en modeprofil, men det är första gången de låter en modeprofil designa från början. Tidigare har Helena Christensen och Martina Bonnier satt ihop glasögonserier.Dela sidan: