Dela sidan:

Aftonbladet har sänt Brottscentralen sedan i september 2013 och det har blivit ungefär 260 avsnitt sedan dess. Programmet låter tittarna följa med live i polisens arbete med det senaste dygnets brott och leds av Lennart Ekdal och Thabo Motsieloa.

Likt Efterlyst tar polisen genom programmet också hjälp av tittare för att lösa brotten. När Brottcentralen nu kommer att parallellsändas i Investigation Discovery får det sällskap av ett internationellt utbud.

– Genom samarbetet mellan Aftonbladet och SBS Discovery ges tv-publiken nu nya möjligheter att följa ett av Aftonbladets starkaste program, säger Jan Scherman, affärsområdeschef Aftonbladet tv, i ett pressmeddelande.

Brottscentralen har prisats, bland annat utsåg Film & TV-producenterna det till "Årets Interaktiva Program" vid RIA-galan. Det börjar visas på Investigation Discovery i höst.

– Crime har en enormt stark och etablerad roll i Sverige, och Brottscentralen blir nu ett flaggskepp på Sveriges enda 24-timmarskanal med renodlat fokus på crime. Det känns väldigt spännande och roligt att på det här sättet göra Aftonbladets högkvalitativa och engagerande kriminaljournalistik till en del av Investigation Discoverys starka erbjudande till tittarna, säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery TV.Dela sidan: