Dela sidan:

När Valborg närmar sig är det vanligt att ungdomar försöker få äldre syskon att köpa ut alkohol från Systembolaget. Men det vill bolaget sätta stoppa för. Därför är unga vuxna målgruppen när de nu dramatiserar riskerna med langning. 

– Vårt budskap är att ett nej betyder mycket. Majoriteten av ungdomarna skulle avstå från alkohol om de inte får den från någon som de känner, säger Kerstin Wallentin, kommunikationschef Systembolaget, i ett pressmeddelande.

Byrån som ligger bakom kampanjen är Forsman & Bodenfors. De har i sin tur anlitat produktionsbolaget B-Reel och den namnkunnige regissören Mikael Marcimain som bland annat har gjort långfilmerna Call Girl och Gentlemen. Filmen går i digitala kanaler från den 27 april – på Facebook, YouTube, samt på bloggnätverk. Den kommer även att gå på bio.  Dela sidan: