Dela sidan:

Förhandlingar pågår just nu mellan Mittmedias ledning och journalistklubb. Med endast två tidningar, Östersunds-Posten och Länstidningen Östersund, kvar att förhandla bemanning vid har 36,5 tjänster försvunnit. 

Enligt Journalisten har fackets förhandlingsdelegation och Mittmedias förhandlingar lett till att följande antal redaktionella tjänster ska bort på de olika tidningarna.

• Dala-Demokraten där 4 tjänster försvinner
• Dalarnas Tidningar, 13
• Arbetarbladet, 5
• Gefle Dagblad, 4
• Hälsingetidningarna, 7,5
• Örnsköldsviks Allehanda – Tidningen Ångermanland 3

Till detta har Mittmedias vd Thomas Peterssohn gått ut i en artikel på koncernens intranät och berättat att en tredjedel av de redaktionella tjänsterna ska vara borta till 2019.

– Man oroar sig för hur det ska gå med en så bantad organisation. På grund av att alla tog avgångsvederlag har det inte varit någon storm, mer depression och att man undrar hur man ska orka med det här? De redigerare som finns kvar är väldigt bekymrade över hur de ska hinna med allt. Man oroar sig för stressen, säger Ragna Fahlander vice ordförande i Mittmediasjournalistklubb som varit med i förhandlingsdelegationen till Journalisten.Dela sidan: