Dela sidan:

En av höstens stora nyhetshändelser var jakten på misstänkta ubåtar i svenska vatten. Debatten om försvarets bristfälliga kapacitet har gått varm och nyligen slöts en bred överenskommelse om att Försvarsmakten ska få mer pengar de kommande åren. 

En organisation som ställer sig kritisk till upprustningen är Svenska Freds– och Skiljedomsföreningen. De går därför ut i en ny kampanj kallad "The Singing Sailor" där de har sänkt ned en apparat i Kanholmsfjärden som sänder ut budskapet "This way if you are gay" i morsekod. På skylten kan inkräktare läsa "Welcome to Sweden. Gay since 1944" vilket syftar till året då homosexualitet blev lagligt i Sverige. 

–  Det kanske kan tyckas konstigt att en fredsorganisation använder en provocerande sjöman som budskapsbärare, men vi vill uppmana den svenska regeringen att tänka nytt och lägga försvarsresurserna på fredliga samarbeten och utveckling istället. Det finns mängder av moderna exempel i världen på hur konflikter kan lösas utan militär inblandning, säger ordförande Anna Ek i en kommentar. 

Byrån som ligger bakom kampanjen är Åkestam Holst. Se filmen på nedsänkningen här nedan. 

Arbetsgrupp:
Kund: Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen
Åkestam Holst
Art director: Fredrik Josefsson
Copywriter: Adam Reuterskiöld
Creative Director: Andreas Ullenius
DOP/Editing: Eric Karlsson
Producenter: Johan Eklund, Johan Wahlberg, John Müllersdorf
Webbutvecklare: Kalle Peterz 


Dela sidan: