Dela sidan:

För en månad sedan fick Bonnier Corps ekonomiavdelning instruktioner via e-post från dåvarande vd Dave Freygang om att överföra 1,5 miljoner dollar till ett kinesiskt bankkonto. Kort därpå kom ytterligare en order från Fraygang om överföring av motsvarande belopp till ett annat konto.

Mailen var märkta "brådskande" och "konfidentiellt". Betalningarna verkställdes den 11 respektive 15 maj. Men vid den andra ringde en anställd till Dave Fraygang för att motkolla den stora utbetalningen. Då upptäcktes att vd:s e-post blivit hackad.

Den första utbetalningen värd 12 miljoner kronor kunde inte stoppas. Den andra kunde återvinnas innan pengarna hamnat i den kinesiska banken. Dataintrånget utreds nu av FBI och Bonniers försäkringsbolag.

– Det är frustrerande att den kinesiska banken inte vill samarbeta, säger Dave Freygang, som för några veckor sedan pensionerade sig och efterträddes av Eric Zinczenko.

Bonnier Corp förnekar att cyberattacken omfattar andra delar av företaget än Dave Freygangs e-post.Dela sidan: