Dela sidan:

I våras släppte Coop filmen "Ekoeffekten" där familjen Palmberg får testa på att enbart äta ekologiskt under två veckor. Den svenska filmen har i skrivande stund drygt 400 000 visningar på Youtube. Men den engelska versionen har setts av drygt tio gånger fler.

– Vi beslöt att översätta filmen till flera språk när det visade sig att det fanns ett internationellt intresse för filmen och för denna globala fråga, säger Björn Larsson, marknadsdirektör på Coop, i en kommentar. 

Enligt kedjans egna beräkningar har totalt 20 miljoner människor sett Ekoeffekten i 229 länder, medräknat all mediebevakning som den fått. 

– Filmen gjordes ju för våra kunder i Sverige. Men om den kan bidra till att främja ekologiskt jordbruk ute i världen så vore det bra både för miljön och för våra kunder, som vill äta mer ekologiskt, säger Björn Larsson.Dela sidan: