Dela sidan:

SVT hade redan innan Måns Zelmerlöws seger kontakt med flera svenska städer om att arrangera Eurovision 2016. Att tävlingen nu ska hållas i Stockholm.
Det hela är resultatet av en budgivning.

– Jag ser fram emot att välkomna hela Europa till Stockholm och ett av världens största tv-evenemang. Eurovision Song Contest är både en musikfest och en folkfest och i Stockholm ska vi bjuda på båda två, säger Hanna Stjärne, till SVT Nyheter.

Evenemanget kommer att hållas i områdena omkring arenorna runt Globen, men själva finalen kommer att hållas i Globen.

– Lösningen med flera arenor gör att vi kan producera Eurovision Song Contest i Globen, ha presscenter på Hovet och delegationsområdet i Annexet. Kronan på verket är möjligheten att göra Eurovision Song Contest ännu mäktigare under finalkvällen genom att införliva Tele2 Arena i evenemanget, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest, i ett pressmeddelande.Dela sidan: