Dela sidan:

Hon har tidigare jobbat på SVT och har på frilansbasis skrivit för tidningar som Vice, Amelia och xoJane, men också skrivit och producerat för tv.

– Jag är riktigt taggad inför den här rollen. Jag ser Nyheter24 som en nytänkande, tillåtande och experimentell plattform där man gör plats för samhällsdebatter och populärkultur. Gränsen mellan nyheter, nöje och politik har börjat blekna och ett intresse för det ena behöver inte utesluta det andra – något Nyheter24 är duktiga på att ta vara på, säger Camila-Catalina Fernandez i en kommentar.

Hon börjar på Nyheter 24 den 20 juli och ersätter därmed Matilda Andersson.

– Mitt fokus som nyhetschef kommer att ligga på att få ut intressanta nyheter och lyfta tendenser och trender som inte alltid kommer fram i mainstream-media. Då jag har en bakgrund inom webb-TV kommer vi på Nyheter24 att satsa mer på rörligt i både större och mindre format. Förutom det kommer jag leverera en stor dos humor då min bakgrund som komiker och improvisatör vägrar lämna mig.

Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson:

– Jag är oerhört glad över att att vi lyckats rekrytera Camila-Catalina till Nyheter24. Jag övertygad om att hon kommer lyfta Nyheter24 flera nivåerDela sidan: