Dela sidan:

Adam Tensta var inbjuden till dagens Nyhetsmorgon som sommargäst för att prata om sitt nya album "The Empty", men avbröt sändningen efter att ha ifrågasatt att TV4-gruppen bjudit in Louise Andersson Bodin som personlig tränare tidigare i år.

Bokningen blev omtalad eftersom Louise Andersson Bodins lagt upp en video som hon döpt till "Negerbög" på sin kanal, en video som senare togs bort. I den sa hon bland annat att "negrer" är ett folkslag. Hon sa också att man ska få använda ordet, annars är man rasist.

I morgonens sändning refererade Adam Tensta till en debattartikel i Aftonbladet som publicerades i går där han skrev om kritiken under rubriken "Jag skäms när TV4 normaliserar rasism".

"Normaliserandet av rasism har ju sedan länge fått bästa sändningstid. Men jag vill ta tillfället i akt och meddela TV4-gruppen och högsta ansvariga att denna "incident" inte är glömd. Vi ser er! Vi är fortfarande många som vars rättigheter blir förbisedda var och varannan dag, inte bara av er men också utav andra aktörer som polisen, bostadsrättsföreningar, stadsdelsförvaltningar, för att nämna några", skriver Adam Tensta i Aftonbladet.

– TV4 borde ta sitt ansvar och gå ut i sociala medier, eftersom ni når ut till så många, och berätta hur det har fått gå till såhär. För ärligt talat är det, precis som jag skrev i den här debattartikeln, det är skämmigt att det har hänt överhuvudtaget, sa Adam Tensta i Nyhetsmorgon.

Strax därefter säger han:

– Det var det jag ville prata om, tack så mycket. Lycka till med sändningen.

Här kan du läsa TV4:s programdirektör Viveca Hansson svara på kritiken och kommentera sortin.Dela sidan: