Dela sidan:

Den konservativa kulturministern John Whittingdale har sagt att han är tveksam till om BBC verkligen ska göra allt åt alla. Istället tror han att framtiden är ett smalare mediehus som inte i lika hög grad konkurrerar med de kommersiella bolagen.

Utspelet har fått kritik från oppositionellt håll samt även från en rad brittiska kulturpersonligheter. Jamie Oliver, JK Rowling och Daniel Craig med flera har skrivit på ett upprop där man menar att "ett försvagat BBC skulle innebära ett försvagat Storbritannien".

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson är inte lika orolig. Han kommenterar händelserna på sin blogg:

"Det som nu sker med BBC kan komma att förändra förutsättningarna även för public service i Sverige. Successivt kommer debatten här att påverkas av att förebilden, alltså BBC, tvingas anpassa sig till det nya medielandskapet."Dela sidan: