I en krönika i Aftonbladet skrev Johan Hakelius att han funderade på att lämna tidningen i protest. Texten hade udden riktad mot händelserna i förra veckan när Adam Tensta reste sig ur Nyhetsmorgons soffa för att protestera mot TV4.

Det verkar ha varit flera som var oroliga att du hade slutat på riktigt?

– Det är ju rörande, säger Johan Hakelius till Resumé.

– Det här var ju en kommentar till Adam Tensta och den stora uppståndelse som följde. Detta verkar ha varit det viktigaste som hänt sedan första världskriget, säger han och tillägger att han är förvånad över hur mycket medieutrymme som händelsen fick.

– Media blåser ibland upp bagateller till stora händelser. 

Förutom medieuppståndelsen är Johan Hakelius kritisk till hur obekväma personer behandlas i debatten. Han ser en tendens att istället för att bemöta åsikter man inte håller med om så vill man att de inte ska få uttala sig överhuvudtaget.

– Folk säger förgripliga och dumma saker men för den sakens skull behöver man inte kräva att de ska avlägsnas från offentligheten.

Han tycker också att det är märkligt att en person som uttalat sig olämpligt på Youtube ska bli portad från de breda medierna.

– Det är en puritansk syn på hur människor ska bete sig. Just i det här fallet rör det sig om en slags önskan om yrkesförbud.