Dela sidan:

Jan Guillou skrev i en omtalad krönika i Aftonbladet med rubriken "Muslimska mördare kommer vi aldrig att kalla serieskyttar" om hur media benämner muslimska respektive kristna massmördare på olika sätt. I texten driver Guillou tesen att det är betydligt större risk att terrorstämplas om man är muslim.

Flera debattörer har påtalat faktafel i texten. Bland andra Per Gudmundson på Svenska Dagbladets ledarsida. En annan är journalisten Kjell Häglund. På Expressens kultursida listar Häglund fem punkter där han anser att krönikören far med osanning.

Nu erkänner Jan Guillou att han faktiskt hade fel. På en punkt. Nämligen att han påstod att terroristerna i boken "Almedalen har fallit" är islamister.

"I ett sådant läge finns bara en sak att göra, att utan konstrande förbehållslöst be läsarna och författaren Erik Lewin om ursäkt. Vilket härmed framföres."

Guillou tillägger att hans rättelse säkert kommer inge hans meningsmotståndare viss tillfredsställelse. En profetia som slagit in. Här följer ett axplock:Dela sidan: