Dela sidan:

Kampanjen i Östermalmstorgs tunnelbana kommer att vara uppe under två veckor med start i dag. En period där många turister besöker Stockholm.

Budskapet i kampanjen är att regeringen inte kommer att göra tillräckligt för att bekämpa tiggeriet, att Sverigedemokraterna växer i rekordfart och att partiet lovar besökarna att komma tillbaka till "ett bättre Sverige" vid en valframgång 2018.

"Sorry about the mess here in Sweden. We have a serious problem with forced begging! International gangs profit from people's desperation. Goverment wont do what's needed."

Hur kommer det sig att ni gör en engelskspråkig kampanj och riktar er till turisterna?
– Den senaste tiden har det kommit många rapporter som visar att utländska turister är förvånade över utvecklingen i Sverige på senare år. Det utbredda tiggeriet visar ett Sverige som många inte känner igen. Stockholmarna tycker också det är tråkigt att visa upp en stad som blivit så försämrad, säger Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge.

När Henrik Vinge får frågan om vilka rapporter han refererar till ber han att få återkomma.
– Det har kommit kritik från internationella organ som anser att vi inte har gjort tillräckligt mycket för att bekämpa tiggeriet.

– Vi var det enda partiet som tydligt lyfte frågan i vår kampanj inför valet till Europarlamentet förra året. Då förnekade både Socialdemokraterna och Moderaterna att det fanns något organiserat tiggeri. Kort därefter har de ändrat sig. Det är hyckleri.Dela sidan: