Dela sidan:

Det tog fyra och ett halvt år för New York Times att spränga miljonvallen i antalet digitala abonnemang sedan de lanserade sin betalvägg. Nu är de digitala prenumeranterna nästan lika många som de som prenumererar på papperstidningen (1,1 miljoner). De senare har givetvis också tillgång till det digitala materialet.

– Det här är en viktig milstolpe för vår digitala affärsmodell som vi lanserade 2011 och som har fortsatt att ha en stark tillväxt. Det sätter oss i en unik position bland globala nyhetsmedier, sa tidningens vd Mark Thomson enligt The Guardian.

På helårsbasis har New York Times ökat sin vinst med 80 procent till 16 miljoner dollar (cirka 140 miljoner kronor) trots att intäkterna sjönk med 1,5 procent till 383 miljoner dollar (drygt 3,3 miljarder kronor).Dela sidan: