Dela sidan:

Gustav Gelin har tillhört Stockholmsredaktionen och framförallt jobbat med Sthlm och På Stan-delarna, men även skrivit för Kultur och Sport. Han har arbetat heltid med korttidskontrakt hos DN i nästan tre år.

– Jag har haft ett antal kontrakt som förlängts under året, det här går ut sista augusti. Jag vet inte om det var väntat eller inte, men det är ingen dålig stämning mellan mig och DN. Det sker ingen förlängning på grund av att andra som är fast anställda ska få behålla sina jobb i till exempel omorganisationer, säger Gustav Gelin till Resumé.

Gustav Gelin har redan fått jobberbjudanden och tittar nu på alternativ.

– Om jag inte hittar något som jag vill ha och får på heltid så kommer jag frilansa tills vidare.

Vad tycker du om korttidskontrakten idag?

– Det är väl på gott och ont. Jag är extremt glad och tacksam att jag fått möjlighet att jobba på DN i nästan tre år på heltid. Men det är tråkigt att folk inte kan få anställningstrygghet på annat sätt.

På Dagens Nyheter bedyrar man att det inte är något nytt sparpaket på gång.

– Nej, omorganisationen skedde i våras med redigeringen. Det här handlar om ett vikariat som går ut, säger Fredrik Björnsson, administrativ redaktionschef på DN.



Dela sidan: