Dela sidan:

Daniel Wiklander och Salka Sandén tillträdde som tillförordnade chefredaktörer för Arbetaren i februari 2011, och valdes båda in vid en medlemsomröstning i oktober samma år. Sedan kongressen 2012 innehar Daniel Wiklander ensam posten som chefredaktör.

– Jag är tacksam för att jag fått förtroendet att leda Arbetaren under tiden som gått, säger han. Behovet av oberoende journalistik och av en klassmedveten nyhetstidning är stort, och det ökar med den pågående högervridningen inom etablerade medier, säger Daniel Wiklander i ett pressmeddelande och fortsätter: 

– Jag är stolt över vad vi som jobbar med tidningen tillsammans har åstadkommit under de här åren, och vad Arbetaren blivit. Det har ofta varit utmanande, men aldrig tråkigt.

Det är inte exakt bestämt när Daniel Wiklander slutar och den nya chefredaktören tillträder på heltid. Denne kommer att väljas på SAC:s kongress, som hålls sista helgen i september.Dela sidan: