Snabbmatskedjan meddelade sitt beslut på Twitter tidigare i dag, skriver AdAge.

I tisdags rapporterade Fox att Jared Fogle gått med på en uppgörelse, men mer detaljer finns inte i fallet. Subway lade relationen med sin talesperson redan i juli sedan federala myndigheter genomförde en räd i hans hem. Vid den tidpunkten stod det inte klart vilket brott Jared Fogle utreddes för. Men det skedde två månader efter att Russel Taylor, chef för Fogle Foundation som hjälper barn att till ett hälsosamt liv greps för barnporrbrott.

Efter FBI-räden distanserade sig Subway från sin talesperson. Alla referenser till Jared Fogle försvann från hemsidan, bland annat ett olycksaligt döpt spel som hette "Jared's Pants Dance". Nu återstår det att se huruvida Jared Fogles smutsiga hårddisk kommer att påverka Subways affär.

Till AdAge skriver konsulten Denise Lee Yohn att Subways snabba avstånds tagande räddar kedjan från en förtroendekris.

– Givet mediernas korta nyhetscykler och människors begränsade attention-span har de flesta redan gått vidare, säger hon till AdAge och fortsätter:

– Samtidigt har Subway marknadsfört sin nya mobilapp för att dra uppmärksamhet till positiva nyheter och jag är säker på att vi kommer se mer avledande taktik under de kommande veckorna.