Dela sidan:

I fjol köpte Edelman-nätverket upp Deportivo och slog samman dem med sin svenska byrå. I Sverige hade de under flera år kämpat med svag lönsamhet, men efter sammanslagningen ska de nu ha vänt till svarta siffror. Dock med en brasklapp: innan förvärvsrelaterade kostnader.

Något färdigt bokslut har inte lämnats till Bolagsverket, men preliminärt landade intäkterna på 29 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret. Det betyder en gemensam tillväxt i det nya bolaget på 18 procent.

– Att vi visar så bra siffror, trots allt arbete med integrationen och kostnader som här därtill, är rätt imponerande. Föregående år sjönk Edelmans intäkter med tio procent och i Sverige har nätverket i åratal kämpat mot lönsamhetsproblem. Jag är otroligt stolt över varje enskild medarbetare för vad vi har lyckats med på bara ett år, säger Mattias Ronge, vd för Edelman Deportivo i en kommentar.Dela sidan: