Dela sidan:

I förra veckan sände danska DR 2 en intervju med Hans Rosling som fått stort genomslag i sociala medier och blivit omskrivet. I inslaget blev professorn i internationell hälsa intervjuad av journalisten Adam Holm angående flyktingfrågan och hur omvärlden ser ut i dagsläget. 19-åriga Adrian Nyrén från Trollhättan var en av dem som såg inslaget och startade uppropet "Vi som vill se Hans Rosling debattera mot Jimmie Åkesson i SVT" på Facebook. Hittills har 79.000 slutit upp bakom uppropet.

Men Hans Rosling skulle alla medverka i en debatt mot SD:s partiledare, säger han i intervju med Nyheter24. Han menar att en politisk debatt skulle skada hans trovärdighet som lärare och forskare. 

– Jag behöver inte debattera med Åkesson, han kan redan det här. Han är ganska nöjd. Det är hans politik som bedrivs, sade Hans Rosling i lördags.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge berättar att partiet håller dörren öppen i fall det skulle dyka upp en möjlighet till flyktingdebatt mellan Jimmie Åkesson och Hans Rosling.

– Vid en skarp fråga så tycker vi det låter intressant. Han bor ju utomlands så det gäller att lösa det praktiska, säger Henrik Vinge till Resumé.Dela sidan: