Dela sidan:

Redaktionen får priset för hur de på en ny plattform hittat ett sätt att dagligen interagera med sin publik.

– Det här är stort och väldigt fint. WAN-IFRA verkar över hela världen och juryn har haft hundratals inskickade bidrag att välja mellan. Att vår app finns med bland de som prisas är ett tydligt kvitto på att vi lyckats skapa något helt nytt. Vi satsade på en ganska galen idé som visade sig fungera hur bra som helst, säger Lilla Aktuellts projektledare Lowe Östberg i ett pressmeddelande. 

Lilla Aktuellt Kollen har tagits fram av Lilla Aktuellt, SVTi och den externa byrån We Are Yours. Den har i dagsläget laddats ner över 150 000 gånger och över 15 000 barn i åldrarna 7 till 12 år använder den dagligen. Genom appen får Lilla Aktuellt veta vad deras publik känner och tycker inför olika saker som tas upp i programmen, och användarna kan också vara med och påverka innehållet i programmen.

– Med Lilla Aktuellt Kollen har vi ett dagligt "finger i luften" för att känna av och förstå vår publiks känslor, intressen, synpunkter och åsikter - den ger oss en enorm kunskap om dem. Men framför allt bygger vi med den här appen en ny och starkare relation till vår publik utanför broadcast. Vi har lyckats ta plats i deras flöden i telefoner och surfplattor - och det är helt fantastiskt, säger Lowe Östberg.Dela sidan: