Dela sidan:

I elva avsnitt granskade Aftonbladets reporter Anders Johansson förundersökningen och domen mot Samir i kriminalpodden "Fallet". Tingsrättens bedömde i oktober 1986 att 15-åringen hade mördat sin egen styvmor. Samir dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård.

I dag beslutade åklagare Anders Tordai vid Västerorts åklagarkammare att återuppta förundersökningen, skriver Aftonbladet. Han vill bland annat förhöra några av de personer som aldrig tidigare har uttalat sig om fallet och dubbelkolla de sakkunnigutlåtanden som har åberopats.

Beslutet innebär att polisen ska börja utreda mordet på Samirs mamma igen och att åklagaren vill utreda om Samir verkligen kan har mordet. 

– Det är glädjande att åklagaren tycker att omständigheterna som jag har grävt fram också är juridiskt intressanta, säger kriminalreportern Anders Johansson till tidningen.Dela sidan: