Dela sidan:

Readly presenterades som Spotify för tidskrifter vid lanseringen 2013. Men bolaget har genomgått en tuff tid. Förlusten 2014 uppgick till 94 miljoner kronor. Vd Per Hellberg berättade för Breakit i slutet av augusti att bolaget planerade att ta in över 100 miljoner kronor i riskkapital under hösten. Då hade de bara lyckats få in 20 miljoner från ägarna.

Nu kommer konsekvenserna av misslyckandena.

”Vi konsoliderar vår svenska verksamhet i huvudsak till Växjö för att kunna ge en mer effektiv service till våra kunder, våra många medverkande förlag och distributionspartners. I omstruktureringen innefattas även kostnadsneddragningar på personalsidan”, skriver Per Hellberg till Breakit.

Fem personer drabbas i Stockholm. Det är ännu inte klart hur många som får gå i Växjö.

Ett styrkebesked är att bolaget nu har säkrat finansieringen till och med 2016.

”Vår huvudinvesterare Zouk Capital har garanterat huvuddelen av en företrädesemission som vi räknar med att ha klar under andra delen av oktober månad”, uppger Hellberg för Readly.

Readly erbjuder magasin, dagstidningar och böcker samlade i en app.Dela sidan: