Dela sidan:

Tomas Franzén har ingenjörsbakgrund och var absolut ingen skriven person för att ta över Sveriges största mediebolag Bonnier. Det var därför många som höjde ögonbrynen när han tog över efter Jonas Bonnier 2013. Flera av kollegorna säger till tidningen Chef att Tomas Franzén infört en struktur i koncernen. Men det finns saker han har svårt med.

”Tomas är ju en operationskille. Att strukturera om och hitta synergieffekter ligger honom betydligt närmare än att vara visionär och att tillsätta nya digitala tjänster”, säger en Bonnierchef till Chef.

En av Bonniers tidningschefer säger:

”Det finns en känsla av ordning och reda, det finns en noggrannhet som inte upplevts tidigare. Men det finns också en massa managementkonsulter som begär statusrapporter, uppföljning och att vi ska hålla oss till fastsatta planer”.

Tomas Franzéns ledarstil är coachande. Han uppfattas som orädd, lyssnar alltid på idéer och är som grädden på moset väldigt trevlig. Det sägs också att Tomas Franzén pratar med styrelseordförande Carl-Johan Bonnier varje dag.

Däremot anser många att Bonnier borde kommit längre i den digitala transformationen.

”Ska han lyckas med den digitala transformationen behöver han sätta större press på dem han har under sig, då skulle förändring genomföras snabbare”, heter det.

Tomas Franzén får 32/40 i Chefstestet i tidningen Chef.

Såhär fördelas poängen:
Ledarstil: 4/5
Delegering: 4/5
Motivation: 5/5
Konflikthantering: 4/5
Kommunikation: 4/5
Beslutsfattande: 3/5
Rekrytering: 4/5
Personlighet: 4/5Dela sidan: