Dela sidan:

Peter Fellman, 51, har varit chefredaktör för Di i sex år och i ledningspositioner i 15. Efter sommaren har han och vd Gunilla Herlitz diskuterat om han skulle göra någonting annat. Under 2016 blir han reporter, med förhoppningen att bli tidningens korrespondent i New York. Hit tar han med sig sin hustru och yngsta dotter.

– Det är sorgligt att lämna ett jobb som chefredaktör för Di. Men att vara New York-korrespondent är en dröm för mig. Faktum är att för 15 år sedan så skulle jag inleda min karriär på Di som just korre i New York. Jag har älskat att vara chef, men längtar också efter att vara journalist igen och skriva om ekonomi i USA, säger Peter Fellman till Resumé.

Planen är att Peter Fellman ska ersätta Gabriel Mellqvist, Di:s nuvarande korre i New York.

– Vi visste att Gabriel skulle komma hem till sommaren och vi började fundera på vem som skulle ta över. Han kommer att stanna på Di, men det är inte helt hundra vad han ska göra ännu.

Redaktionschefen Lotta Edling tar över som chefredaktör efter årsskiftet.

– När jag blev chefredaktör 2009 så satte jag mig med Lotta på ett café och bad henne bli min redaktionschef. Jag berättade också att jag ville att hon skulle ta över efter mig när jag slutade. Jag känner mig trygg med detta.

Många har undrat hur Dagens industri kunde släppa journalisterna Olle Aronsson och Stefan Lundell som senare körde igång sin satsning Breakit. Aronssons och Lundells ambition var först att driva sajten tillsammans med Di. Peter Fellman ser inte detta som något problem.

– Jag ångrar mig inte. Jag tycker det är jätteroligt med Breakit-satsningen, likaså vår Di Digital, säger han.Dela sidan: