Dela sidan:

Bang coverår går vidare för att visa hur medier utan ursäkter kan praktisera feministisk och antirasistisk journalistik. Först gjorde Bang en feministisk och antirasistisk version av mama som följdes upp av Illustrerad vetenskap. Näst på tur står Café

– Det lätta hade varit att raljera över hur Café reproducerar maskulinitetsnormer och dissa alla vita mediamän som tycks prenumerera på att vara på Cafés omslag. Men istället valde vi att göra det på allvar, en tidning utifrån de luckor och ingångar Café inte erbjuder sina läsare. Som den uppriktiga brevväxling mellan Amat Levin och Patrik Lundberg om sexualitet och rasstereotyper eller Marjaneh Bakhitaris finstilta text om den pappageneration som kom till Sverige och fick fostra sina barn i exilen, säger Bangs chefredaktör Mireya Echeverría Quezada.

Omslaget pryds av Abdishakour Mohamed Ali mer känd som Youtube-karaktären "konstapel Bängan Lagerblad" som har parodierat polisens agerande under REVA samt under demonstrationer där människor protesterat mot nazister. Fotograferade gjorde Elisabeth Ohlson Wallin.

Trots att den raljerande tonen har försökt att undvikas går det att hitta små kängor i Bangs omgörning av Café. Serietecknaren Liv Strömquist bidrar i numret med en egen cover på kollegan Martin Kellermans seriehund Rockyoch läsarna får en steg för steg-guide i hur man gör en pryl för att kissa stående.Dela sidan: