Dela sidan:

Seinabo Sey var i veckan först ut i kampanjen Silent Bus Sessions med två videos där hon sjöng sina hitlåtar på ElectriCitys elbussar. Klippen har nått stor spridning via bland annat Facebook. Nu är det Zara Larssons tur att framföra låtarna Carry You Home och Better You. Låtarna har spelats in på tur 55 i Göteborg framför oförberedda passagerare.

Reklamfilmerna är snarlika de som gjordes för Vattenfalls eldrivna busslinje i maj. I kampanjen ”Lyrik på buss 73” medverkade bland annat Sigge Eklund, Björn Ranelid och Mian Lodalen med poesi. DDB Stockholm stod för den kampanjen.

Silent Bus Sessions är utformad av reklambyrån Forsman & Bodenfors. De vill själva inte kommentera utan hänvisar till Helena Lind, presskontakt på Volvo bussar.

– Vi på Volvo tyckte det var roligt att tystheten i bussarna lyfts fram som en fördel. Att idén är så lik Vattenfalls kampanj i Stockholm är inte konstigare att båda lyfter fram tystheten i bussarna på ett bra sätt, säger hon till Resumé.

Kände ni till Vattenfalls kampanj innan?
– Ja absolut, det var Volvos bussar som användes i Vattenfalls kampanj och vi var engagerade redan i våras. Vattenfall fick tillåtelse att använda våra bussar i kampanjen i Stockholm.

När ni nu kände till Vattenfalls kampanj varför valde ni då att göra en aktivitet som byggde på samma idé?
– Vi tyckte att idén tålde att sägas igen. Tystnaden i eldrivna bussar är en enorm skillnad jämfört med dieseldrivna bussar. Det var en viktig fördel som vi ville nå ut med brett, säger Helena Lind.

ElectriCity-bussarna är ett samarbete mellan bland annat Volvokoncernen med Volvo bussar och Västtrafik.

Här nedan ser ni videor med Zara Larsson och Seinabo Sey samt Vattenfalls reklam från i våras.Dela sidan: