Dela sidan:

Efter SBS Discoverys försäljning av radion äger och driver Bauer Media Group Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken Rockklassiker och Vinyl, The Voice i Stockholm samt playtjänsten Radio Play. Dessutom driver Bauer Media Group nätverket NRJ i Sverige.  

I våras utlyste Myndigheten för Radio och TV de fyra radiotillstånd som tidigare återlämnats. Två av dessa avser Stockholm, ett Göteborg och ett Åre/Östersund. Genom ett så kallat slutet anbudsförfarande vann Bauer Media Group de båda tillstånden i Stockholm och tillståndet för Åre/Östersund.

– Det känns riktigt bra att vi har fått dessa tre tillstånd. Vi kommer att flytta The Voice till 101.9 och Vinyl till 107.5. Därmed kan vi återlämna de betydligt dyrare tillstånd vi sänder på idag. Tillsammans med vår partner NRJ betalar vi över 75 miljoner kronor per år i koncessionsavgifter till staten. Genom denna frekvensflytt så frigör vi över 7 miljoner kronor under tillståndsperioden. De pengarna ska vi investera i våra stationer och verksamheten i övrigt. Det känns också roligt att kunna expandera NRJ genom att lansera stationen i Åre/Östersund som är ett av Sveriges största turist- och friluftscentrum, säger Staffan Rosell, vd på Bauer Media Group i en kommentar.

De nya tillstånden gäller från den 1 oktober 2015 till den 31 juli 2018.Dela sidan: