Dela sidan:

Den nya tjänsten kallas Google’s Customer Match och presenterades under Ad Week i New York idag. Googles plan är att lansera den inom de närmsta veckorna.

Customer Match ska låta annonsörerna ladda upp listor över e-post och matcha dem till de inloggade användarna på Gmail, Sök och Youtube.

Sridhar Ramaswamy, chef för annonsering hos Google, gav exempel på hur detta kan gå till, skriver Techcrunch.

”Ett resebolag kan ladda upp namnen på människor i deras reward-program, som sedan kan få motta annonser från det resebolaget nästa gång de söker en relevant term. Dessa annonser, eller andra likadana, kan sedan följa användarna när han eller hon besöker Youtube eller kollar sin mail på Gmail”, sade Ramaswamy på Ad Week.

Google kommer även att låta annonsörerna få möjlighet att hitta en liknande publik – inloggade användare – som inte är på listorna, men som matchar profiler som är det och då är mer sannolikt intresserade av dina produkter.Dela sidan: