Dela sidan:

I början av året startade ett upprop på Facebook för att få SVT att göra ett vegetariskt matprogram. Över 10 000 personer skrev upp sig. I mitten av mars meddelade kanalen på Twitter:
"Glada nyheter för er som önskat ett vegmatprogram – #SVT har beslutat att göra ett sånt (kommer runt årsskiftet)". 

Nu går de ut och berättar med om den kommande satsningen. Programmet kommer att heta "Vegorätt" och leds av Karoline Jönsson och Elenore Bendel-Zahn. I varje program ska tittaren få "inspiration till galet god, vegetarisk mat och ett helt nytt sätt att använda olika råvaror på".

– Vi visste hela tiden att om vi skulle få uppdraget som programledare så skulle vi välja att göra ett helt vilt härligt vego-program. Något utöver det vanliga och som framförallt kan börja fylla det hålrum som finns vad det gäller grön matlagning på tv, säger Elenore Bendel-Zahn till SVT.

De båda programledarna är profilerade i frågan om vegetarisk mat. Elenore Bendel-Zahn är hälsocoach och vegetarisk kock samt driver hemsidan earthsprout.com. Karoline Jönsson driver bloggen Det gröna skafferiet och 2012 vann hon Stora matbloggspriset.

Vegorätt har premiär den 19 januari nästa år. Dela sidan: