Dela sidan:

Med Facebooks tjänst Instant articles kan du läsa artiklar direkt i flödet i mobilen istället för att ta dig till nyhetssajten. Fördelen är att du slipper vänta på att sidan ska laddas – vilket tar i genomsnitt åtta sekunder. Med artiklarna i flödet går det tio gånger så snabbt.

Nu har samtliga iPhone-användare tillgång till Instant articles. 14 mediehus är med från start, däribland Buzzfeed, NBC News och New York Times. Inom de närmsta veckorna ska ett 50-tal aktörer ansluta sig till tjänsten.

Tjänsten finns nu i hela världen och kommer framöver att innehålla svenska aktörer. Peter Münster är kommunikationschef för Facebook i Norden.
– Instant articles är en global produkt som just nu testas, så smärre förändringar kan bli möjliga. Den här produkten ska se ut och kännas som artiklarna du ser hos våra partners, säger han till Resumé.

Hur stort har intresset varit från svenska mediehus?
– Jag kan inte säga exakt vilka som är intresserade, men vi har sett ett hälsosamt intresse.

När kommer svenska partners att hoppa på?
– Det är för tidigt att säga.

Instant articles ska även lanseras till Android under nästa år.Dela sidan: