Dela sidan:

De nya kampanjen kallas "Nöjeskarriär" och består av en till synes normal sajt. Där uppmanas besökarna att anmäla sitt intresse till jobb inom nöjesindustrin, som film eller musik, genom att svara på ett antal frågor. 

Men när frågeformuläret närmar sig sitt slut upptäcker besökaren att det inte alls handlar om något riktigt arbete. Istället kommer ett fiktivt erbjudande om att ta jobb som sexarbetare under påtvingade förhållanden. 

– Kampanjen visar att det är lätt att bli lurad och belyser också vad problemet bottnar i. Sex-trafficking existerar därför att det finns en efterfrågan och internet används idag som marknadsplats för handel och rekrytering. Om inte efterfrågan fanns, skulle inte folk bli lurade in i trafficking, så enkelt är det, säger Malin Roux Johansson, RealStars grundare, i en kommentar. 

Kampanjen är skapad av digitalbyrån Hello There samt pr-byrån Presskontakterna.Dela sidan: