Dela sidan:

Enligt ATG själva är de först i världen med travlopp i virtual reality.

– Vi söker hela tiden nya sätt att förbättra vårt erbjudande och vår närvaro på digitala plattformar, exempelvis genom den nya spelformen Virtual Racing. Nu förbättrar vi upplevelsen ytterligare med livestreamade lopp i virtual reality, säger Katarina Widman, försäljningschef på ATG, i ett pressmeddelande.

Målgruppen är personer med ett digitalt spelbeteende och spelaren satsar pengar på utkomsten av ett lopp, precis som på trav IRL. Loppen livesänds parallellt med att de går på ATG:s sajt. Skillnaden är att loppet i virtual racing är med animerade hästar.

Till satsningen släpps appen VR Zone som är utvecklad av Åkestam Holst och produktionsbyrån Stopp.

– Det har varit oerhört inspirerande och lärorikt att jobba med den här kampanjen då VR-upplevelser oftast baserar sig på förinspelat material. I det här fallet sker allting live med interaktiva moment, säger Alex Picha, digital producent på Åkestam Holst, i pressmeddelandet.Dela sidan: