Dela sidan:

Absolut Electrik är en särskilt framtagen flaska som nu börjar säljas globalt. Glaset har en metallisk semitransparent spegelcoating som plockar upp ljus och reflekterar det på ett sådant sätt att det liknar ett "elektriskt sken i flaskan och får den att glöda" enligt ett pressmeddelande. 

Bakom designen står Absolut Vodkas byrå Brand Union. Målet är att den ska gå hem hos den yngre festälskande målgruppen.
– Vi skapade en produkt som å ena sidan är lika lätt att tycka om som en julgranskula och, men som har alla de rätta attributen för att passa in och stå ut i en house- och elektronisk musikkontext. För att kunna aktiveras med house parties, säger Mattias Lindstedt, executive creative director, i en kommentar. 

Absolut Electrik är den senaste i raden av globala kampanjserier. Varumärket har tidigare blivit prisade för sina experimentella förpackningar, bland att Absolut Unique av Family Business som vann guld i Cannes. Den här gången kallas initativet "Turn Tonight Electrik". 
– Vi ville skapa ett koncept och en produkt som är visuellt slående på flera nivåer. Den ska ha både "massmarket stickiness", samtidigt som den ska kunna aktiveras i mer nischade och kreativa sammanhang. Målet är givetvis att den ska appellera till så många konsumenter som möjligt, menar Jonas Andersson, managing director på Brand Union.Dela sidan: