Dela sidan:

Det var på en presskonferens i New York igår som Spotifys vd Daniel Ek berättade av bolaget inför sex månaders betald föräldraledighet för sina heltidsanställda – i hela världen. Föräldraledigheten gäller även samkönade par och för adoptivföräldrar. Utöver ledigheten erbjuds en månad med flexibelt arbete, till exempel möjligheten att arbeta hemifrån.
– Jag tror att vi kan vara en förebild, sa Daniel Ek enligt VA.

Resumés bloggare Mia Breitholtz menar att aktiviteten är en pr-succé.

"Som ett marknadsföringsdrag är initiativet briljant. Människorna som jobbar i IT-sektorn är som bekant rätt poppis och arbetsgivare som kan locka in de vassaste utvecklarna är vinnarna. Som ett sätt för Sverige att prägla USA är det underbart och ett fantastiskt steg i rätt riktning" skriver hon i ett inlägg.

USA är ett av få länder i världen som inte har någon som helst betald föräldraledighet. Det som i Sverige betraktas som normalt har därför mycket riktigt tagits emot som en stor nyhet på andra sidan Atlanten. Huffington Post kallar initiativet "ganska fantastiskt" och skriver:

"Spotify, med sina 1600 anställda, ansluter till en växande grupp av i första hand techföretag som utvidgar möjligheterna till ledighet för sina medarbetare. Delvis för att kunna locka talanger inom den överhettade sektorn".

Valentina ZaryaFortune lyfter bolagets nya policy till skyarna:
"Varför kan vi inte alla vara mer som svenskarna?", undrar hon.Dela sidan: