Dela sidan:

Liksom Bonniers vd Tomas Franzén hämtas Henri Caddeo från Com Hem där han varit CTO. I vår tillträder han samma tjänst för Bonniers affärsområde Broadcasting. Därmed tar han över efter Cecilia Beck-Friis som fick lämna Bonnier tidigare under hösten.  

– Jag är väldigt glad över att Henri har tackat ja till att börja hos oss. Hans huvuduppgift blir att bygga en högkvalitativ teknikorganisation för framtiden, som sätter tekniken i samma finrum som innehållet, och där vi lika ofta pratar teknik och användarupplevelse som program och försäljning. Med sina tunga meriter och breda erfarenhet av att röra sig i gränssnitten mellan affär och användarupplevelse, samt mellan klassisk teknik och online-tv-världen, har jag svårt att se någon annan som skulle passa bättre i den här rollen, säger Casten Almqvist, affärsområdeschef Bonnier Broadcasting i ett pressmeddelande.

Uppdraget innefattar att både förflytta, samordna och utveckla den tekniska förmågan och kulturen inom Broadcasting. Han ska organisera samman produkt- och teknikutvecklingsarbetet för hela affärsområdet i ett försök att integrera teknikens betydelse för såväl användarupplevelse, innehåll, affär och försäljning.

– När Casten hörde av sig om möjligheten fanns inget annat alternativ för mig än att säga ja. Den transformation som mediebranschen just nu går igenom drivs av modern teknologi, som möjliggör nya användarbeteenden och sätter slutkunden i ett helt nytt fokus. Det finns obegränsade möjligheter för de aktörer som är framgångsrika i denna förändring, medan de som inte deltar kommer att se en avtagande affär. Bonnier Broadcasting har både ambitionen och möjligheten att göra den här förändringen framgångsrikt, säger Henri Caddeo i en kommentar.

Henri Caddeo har sedan 2013 varit CTO på Com hem, där han och bland annat varit med om att lanserat bolagets nya OTT-plattform. Dessförinnan har han haft ett antal ledande befattningar inom mediebranschen, och bland annat varit Head of Solution för Ericssons medielösningar, chef för Telenors digitala tv-plattformar, utvecklingsdirektör och biträdande CTO för Canal Digital och teknikdirektör för Boxer.Dela sidan: