Dela sidan:

Under måndagsförmiddagen kom beskedet att Jan Helin lämnar rollen som publisher på Aftonbladet efter att han varit chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen sedan 2008.

– Aftonbladet har under Jan Helins ledning varit en mycket framgångsrik tidning: hög räckvidd, hög lönsamhet och priser för god journalistik. Beskedet om att han slutar som chefredaktör kommer väl inte som en jättechock, vi har ju skämtat om det i podden då och då och Janne har sedan en tid delegerat utgivarbeslut och istället arbetat med annat inom Schibsted. Nu blir det en ny utmaning, att vara med och utveckla ett broadcastbolag till att bli mer digitalt, och den blir spännande att följa, skriver Thomas Mattsson i ett mejl till Resumé.

Han tycker också att man ska komma ihåg att SVT redan är väl positionerat digitalt:

– SVT Play har satt standarden för det som tidigare kallades för webb-tv och SVT gör, rätt eller fel kan man tycka i den allmänna public service-debatten, redan väldigt mycket nytt och bra på olika plattformar, skriver Thomas Mattsson och fortsätter:

– Janne har ju varit en kritiker till mycket av detta, och nu kan han ta ansvar för att SVT bara gör det SVT ska göra och därmed kommer rimligen en del kav kritiken mot SVT att falla vilket gör att SVT:s ställning stärks. Givet den analysen är det här ju ett klokt drag av Hanna Stjärne.

Resumé ställde även frågorna "Hur länge har du vetat om detta", "Hur känns det på ett personligt plan att han lämnar", "Vilka är de största utmaningarna för hans efterträdare och "Vad händer med podden nu", vilka Thomas Mattsson valde att inte svara på.Dela sidan: