Dela sidan:

Det var i en intervju med DN som Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof gick till angrepp mot rekryteringen. Han ställde sig frågande till att Helin i egenskap av publisher för Aftonbladet tidigare har kallat SD fascistiskt och stoppat annonser från SD.

– Jag kan inte påstå att jag har något större förtroende för Jan Helin beroende på hur han agerat. Jag är tveksam till om han kan företräda public service objektivt, om jag uttrycker mig snällt och milt, säger Richard Jomshof till DN.

I ett mejl till Resumé försvararsvarar SVT:s Hanna Stjärne försvarar sin rekrytering:

– Jan Helin har stark publicistisk erfarenhet, han är en visionär chef som har god utblick även internationellt när det gäller digital utveckling, skriver Hanna Stjärne och fortsätter:

– Nu går han in i en ny roll, han lämnar kvällstidningsvärlden och går in i public service. SVT ska vara opartiskt och vårt utbud bedöms och granskas hårt och ständigt. Alla människor har en historia, i Jan Helins fall som chefredaktör för först Ålandstidningen och nu för Aftonbladet. I sin nya roll som programdirektör på SVT kommer han att svara för public service-uppdraget, som både innebär opartiskhet och att markera alla människors lika värde och det demokratiska statsskickets grundidéer.Dela sidan: