Anna Kult började som redigerare på Aftonbladet år 2000. Nu är det dags att gå skilda vägar.
– Vi har haft ett långt och lyckligt äktenskap, Aftonbladet och jag. Jag är så tacksam för att jag fått friheten och förtroendet att förverkliga så många av mina idéer och visioner, säger hon i ett pressmeddelande.

Anna Kult har under åren haft flera chefspositioner, däribland chef för Sofis Mode och featureavdelningen. Mellan januari 2014 och april 2015 var Anna Kult chef för Aftonbladets magasin. I slutet på 2014 fick hon ge medarbetarna det dystra beskedet att flera magasin skulle outsourcas.

Sedan april har hon arbetat som vd för Schibsted Lifestyle Online och där drivit satsningarna The You Way och My Home.

Anna Kult ska nu satsa på egen verksamhet och kommer att hoppa in i ett start up-bolag.
– Nu ska jag bygga bolag tillsammans med nya bekantskaper i start up-världen. Det finns ett par projekt som ännu befinner sig i sin linda men som jag tror mycket på och som jag nu ska kliva in i.

Hon lämnar Aftonbladet den 31 januari 2016. Schibsted har utsett Pernilla Barkman, idag affärsområdeschef på My Home, till tillförordnad vd för Schibsted Lifestyle Online.