Det är från och med idag som Mittmedias alla sajter skrotar sin kommentarsfunktion. Det är ett gemensamt beslut som har tagits av Mittmedias utgivare. Daniel Nordström skriver om beslutet på sin blogg.

Anledningen är framförallt på grund av den stora del främlingsfientliga kommentarer som hägrar.

– Det var inget självklart beslut att fatta. För i grunden är läsardialog och människors möjlighet att kommentera artiklar någonting väldigt positivt. Samtidigt känns det rimligt att nu göra ett omtag. Läsarkommentarerna har nämligen spelat ut sin roll, skriver han.

Flera svenska mediehus har valt Facebook som väg för kommentarer, men det har Daniel Nordström inte mycket för.

– Även om det visserligen går att vara anonym även via ett Facebook-konto blir det svårare för den som vill vara just anonym.

Under 2016 planerar Arbetarbladet att öppna upp för fler chattar och debatter på hemsidan