Fastighetsmogulen Donald Trump är en rik man med en förmögenhet på 4,5 miljarder dollar. Men han har hittills legat lågt med annonseringen inför primärvalen och nomineringsmötena i februari månad. Nu uppger han dock att det är dags att sätta sprätt på två miljoner dollar i veckan – 17 miljoner svenska – på annonsering.

Den första kampanjen kommer rulla i medier nästa månad, rapporterar CNN. Enligt Donald Trump ska annonseringen fokusera på budskap om landets gränskontroller, handel och hur USA ska skyddas mot hotet från IS.

”Med start runt den 4 januari kommer vi att spendera mycket pengar. Pressen hör detta för första gången och de kommer troligtvis bli helt galna”, sade Donald Trump till reportrarna under ett event i New Hampshire på tisdagen.

Trump har även passat på att ge en känga till sin rival Jeb Bush på Twitter: