Sedan tidigare har han dessutom drivit eget filmproduktionsbolag och regisserat film åt bland annat SVT, Svenska Filminstitutet och ZDF samt belönats för sin dokumentärfilm "I bought a rainforest".

– Vi vet att all bra kommunikation måste grunda sig i en stark idé. En idé som kan mynna ut i flera berättelser och anpassas till relevanta kanaler. Helt enkelt sätta saker och ting i relevant kontext. Därför behöver vi kreatörer som både tänker koncept samtidigt som de har specialkunskaper i olika typer av hantverk som film, programmering, skrivande. Därför är vi superglada över att Jacob blir en del av vårt team, säger Charlotte Henriksson, vice vd & COO på Matter i ett pressmeddelande.

Jacob Andrén, som senast kommer från Jung Relations ser fram emot nya äventyr på Matter:

– Med rätt verktyg och människor tror jag att det går att göra värdefull kommunikation på riktigt. Och, jag tror Matter är en bra plats att göra det på. Jag ser fram mot att bidra och utmana med mina perspektiv, som pr-rådgivare, filmskapare och teknikfantast, säger han i en kommentar.