Onsdagens specialnummer av franska satirtidningen Charlie Hebdo kommer ut i en stor upplaga. Förstasidan pryds med en illustration av en gud som företräder flera religioner. Guden har skägg, en blodig dress och automatvapen. Texten är som följer: 

"Ett år senare, mördaren är fortfarande på fri fot."

Flera religiösa samfund tolkar budskapet som att religionen är ansvarig för terrordåden i Paris för ett år sedan. Det rapporterar Sveriges Radio.

En fransk organisation mot islamofobi anser att teckningen är våldsam och förolämpar. I fransk tv understryker den katolske prästen Pierre Amar  att flera av terroroffren kommer från katolskt troende familjer som kommer att känna sig kränkta.

Det nya numret av Charlie Hebdo kommer ut i en miljon exemplar i Frankrike. Terroristattackerna i januari 2014 startade med att 12 personer sköts vid tidningens redaktion i Paris, ett sätt att hämnas veckomagasinets omstridda Muhammedteckningar, enligt terroristerna. 

I höstas kritiserades Charlie Hebdo när de gjorde satir av den uppmärksammade döda syriska flyktingpojken Alan på en strand i turkiska Bodrum.