Dela sidan:

I somras kommunicerade Expressen att Sanne Olsson värvats till deras tv-satsning efter över fyra år som livereporter på konkurrenten Aftonbladet. Men där blev sejouren kort. Från och med vårsäsongen 2016 kommer hon att ansluta till Plusredaktionen och leda programmet i par med Mathias Andersson.

Hon ersätter Josephine Freje, som nyligen rekryterades till Expressen som grävande reporter.

– Samtidigt som att jag jobbar stenhårt för att det ska bli ett så bra program som möjligt och för att vi ska fortsätta göra skillnad. Jag hoppas verkligen att det ska framgå av resultatet, säger Sanne Olsson till SVT Plus.

På Aftonbladet har Sanne Olsson bland annat rapporterat om skogsbranden 2014, ubåtsjakten, bombdådet under Boston Marathon och terrordådet i Paris.

Samtidigt kommer Sverker Olofsson tillbaka till rutan. Han har tidigare programlett Plus i över 20 år och kommer nu att ha hand om systerprogrammet Studio Plus.Dela sidan: