De senaste åren har Anna-Lena Laurén varit Moskvakorrespondent åt Svenska Dagbladet och Hufvudstadsbladet. Innan dess arbetade hon i landet på uppdrag av det finska public service-bolaget YLE. Nu går hon över till Dagens Nyheter.

– Utvecklingen i Ryssland är en av vår tids stora frågor, som har stor påverkan på Sverige, Europa och världen. Det är nödvändigt att vi är kontinuerligt på plats i Moskva och har den bästa bevakningen från området. Jag är väldigt glad att vi anställer Anna-Lena Laurén som korrespondent, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till den egna tidningen.

I fjol tilldelades Anna-Lena Laurén Publicistklubbens pris Guldpennan för sin rapportering.

DN biffar ockå upp Europa-bevkaningen med Ingmar Nevéus, som vid sidan av EU-korrespondenten Annika Ström Melin blir Europakorrespondent – en helt nyinrättad tjänst.