Per Melander ansvarar för Egmonts manliga specialintressetidningar inom segment som Båt, Motor, Res och Mode. Han är även medlem i ledningsgruppen.

Tidskriftsförlaget har precis avslutat en omorganisation och Per Melander kände då att det var dags att kasta in handduken.

– Jag har haft en fantastisk resa här på Egmont. Bolaget har växt från 250 miljoner kronor till över en miljard i omsättning. Det är helt enkelt dags att göra någonting annat. Dessutom är tajmingen bra. Jag har avslutat det jag skulle och inte påbörjat något nytt, säger han till Resumé.

Hur känns det att sluta efter så lång tid?
– Både vemodigt och spännande. Jag kommer att sakna alla fantastiska människor som jobbar här. Det finns otroligt mycket kunskap och passion i huset. Alla brinner verkligen för sina titlar och det skapar en härlig miljö.

Vad vill du göra nu?
– Jag vill fortsätta att utveckla mitt ledarskap, gärna i något digitalt format. Jag tror att med de erfarenheter jag har så finns det möjlighet att göra det bra. Och då bör jag jobba heltid med detta. Jag har några alternativ men inget konkret jag kan berätta om här och nu.

Vd Per Kjellander sörjer Per Melanders avhopp:
– Det är mycket tråkigt att han slutar. Jag har jobbat tillsammans med Pelle i 12 år och han har gjort ett mycket bra jobb. Han har gjort en betydande insats för oss och har varit en viktig del i förlagets utveckling de senaste åren, säger han till Resumé.

Per Melander lämnar företaget i slutet på februari.