David Bowies officiella Twitterkonto ,Instagram och Facebook meddelades i morse att David Bowie gått bort efter en 18 månaders kamp mot cancer. Inläggen har hittills uppnått 110 000 retweets, 86 000 respektive 267 000 gilla-markeringar. 

I dag kryllar sociala medier av minnen och hyllningar till en av den moderna musikhistoriens största. Ganska snabbt fick en GIF stort genomslag på alla tänkbara plattformar. Bakom den spektakulära illustrationen över David Bowies olika skepnader genom åren ligger den engelska konstnären Helena Green.

De 29 bilderna skildrar vägen från Ziggy Stardust till 2014. En faktor bakom den stora spridningen som animationen fått i dag är att hon publicerade bilden på sin Facebook, hemsida och Tumblr-blogg på David Bowies födelsedag i förra veckan. I dag har flera medier, bland annat CNN, publicerat GIF:n på sina sociala medier-plattformar.

Tyska utrikesdepartementet tackar David Bowie för att att har hjälpt till med att få ner Berlinmuren.I SvD, Aftonbladet, DN och Expressen är Andres Lokko, Daniel Swedin, Jonas Gardell, Anders Nunstedt och Jan Gradvall fem av skribenterna skrivit om sin personliga relation till David Bowie och hans låtskatt.

På Sveriges Radios hemsida samlar man minnen av David Bowie och uppmanar sina läsare att dela med sig. 

Även reklambyråer passar på att hylla ikonen.

Englands premiärminister David Cameron minns ikonen som nyskapande:

Liksom entreprenören Richard Branson. I flera tweets uttrycker han sin beundran över David Bowie som var signad på Virgin Records.


Han minns artisten som en innovativ kraft inom musikbranschen.